Opis Service provider (SP) routing
Trajanje 5 dana (40 sati)
Predznanje osnovna znanja konfiguriranja IP routing protokola
Tko treba slušati Tečaj je namjenjen tehničkom osoblju  davatelja usluga koji će implementirati IP routing u servis provider radnom okruženju. Polaznici trebali bi imati iskustva o konfiguriranju IP protokola, posebice Cisco IOS-om. 

 

OPIS:

Ovaj tečaj daje stručnom osoblju davatelja usluga informacije o korištenju naprednog usmjeravanja u implementaciji skalabilnosti za usmjerivače koji su povezani na LAN i WAN. Cilj je obučiti stručnjake za dramatično povećanje broja usmjerivača i lokacija koristeći tehnike naprednog usmjeravanja umjesto redizajniranja mreža prilikom dodavanja novih lokacija i dodatnog konfiguriranja. Obrađivati će se routing protokoli koje najviše korste servis provideri u svom okruženju poput OSPF-a, IS-IS i BGP protokola, zatim bi će riječi o routing protokol alatima te o manipulacije routama. Sve to će biti potkrepljeno labortorijima kako bi se polaznicima osiguralo temeljito razumjevanje na koji način implementirati napredno usmjeravanje unutar svojih mreža. Po završetku tečaja polaznici će moći konfigurirati, provjeravati i otklanjati poteškoće, s naprednim BGP konfiguracijama, IP multicastingom te  IPv6 tranzicijskim mehanizmima.

 

SADRŽAJ:

SP (servis provider) routing protokoli. Implementacija OSPF u servis provider mrežama. Implemetacija integriranog IS-IS protokola u SP mrežama. Implemetacija BGP u servis provider mrežama. Route protokol alati. Redistribucije routa. Selekcija BGP routa.  Višestruke BGP konekcije s korisnicima i drugim autonomnim sustavima. IP multicast servisi i multicast tehnike.. Servis provider IPv6 tranzicija. IPv6 SP servisi. IPv6 tranzicijski mehanizmi.